Jump to content



Sign up for a free account to remove the pop-up ads

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests and remove the pop-up ads that guests get. Click here to create your free account.

Photo
- - - - -

Weird Hum from Velodyne sub. HELP


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 of 2 OFFLINE   Greg Risley

Greg Risley

    Second Unit



  • 289 posts
  • Join Date: Sep 21 1998

Posted December 23 2004 - 02:11 PM

Before someone says its a ground loop, let me say that it is a different kind of hum, and that I have had another sub hooked to the same outlet before with no hum.
Heres the story. The sub in question is a Velodyne F1800RII. I have traded subs with my father since his theater is not ready in the new house. The sub was in storage for 6 months before being moved to the new house. Well when I get it home and plug it in to the same outlet as my previous sub, and turn it on, after a few seconds it starts to hum and slowly grow in volume to where it sounds like some damage may about to happen so then I turn it of and get a loud thumping pop. This happens wether it is hooked up to the pre-amp or free standing. The volume is also all the way down. I have pulled the plate amp and driver off and found no loose connections.

Any ideas what it might be? I would like to avoid boxing and shipping the thing off to Velodyne.

Thanks
Greg

#2 of 2 OFFLINE   ThomasW

ThomasW

    Screenwriter



  • 2,282 posts
  • Join Date: Nov 06 1999

Posted December 23 2004 - 03:57 PM

Sounds like something in the amp has gone south.