-

Jump to content



Photo
- - - - -

How do I record Digital Cable?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
8 replies to this topic

#1 of 9 OFFLINE   George Monroy

George Monroy

    Stunt Coordinator

  • 141 posts
  • Join Date: Jan 03 2001

Posted June 22 2004 - 04:39 AM

Do I have to split it from the wall or after the cable box?

Are there any PC cards that have a pass through to send the signal out?

I would prefer to do this via my PC.

Thanks

#2 of 9 OFFLINE   Michael Reuben

Michael Reuben

    Studio Mogul

  • 21,769 posts
  • Join Date: Feb 12 1998

Posted June 22 2004 - 11:47 AM

Quote:
Do I have to split it from the wall or after the cable box?

After.
Quote:
I would prefer to do this via my PC.

Then I'll move this to the HTPC section.

M.
COMPLETE list of my disc reviews.       HTF Rules / 200920102011 Film Lists

#3 of 9 OFFLINE   George Monroy

George Monroy

    Stunt Coordinator

  • 141 posts
  • Join Date: Jan 03 2001

Posted June 22 2004 - 04:39 AM

Do I have to split it from the wall or after the cable box?

Are there any PC cards that have a pass through to send the signal out?

I would prefer to do this via my PC.

Thanks

#4 of 9 OFFLINE   Michael Reuben

Michael Reuben

    Studio Mogul

  • 21,769 posts
  • Join Date: Feb 12 1998

Posted June 22 2004 - 11:47 AM

Quote:
Do I have to split it from the wall or after the cable box?

After.
Quote:
I would prefer to do this via my PC.

Then I'll move this to the HTPC section.

M.
COMPLETE list of my disc reviews.       HTF Rules / 200920102011 Film Lists

#5 of 9 OFFLINE   George Monroy

George Monroy

    Stunt Coordinator

  • 141 posts
  • Join Date: Jan 03 2001

Posted June 24 2004 - 05:09 AM

Anybody?

#6 of 9 OFFLINE   John_Bonner

John_Bonner

    Supporting Actor

  • 667 posts
  • Join Date: Oct 25 2000

Posted June 24 2004 - 06:57 AM

I record Digital Cable by using the S-Video out from the cable box into my capture card's S-Video In.

I have a Hauppauge PVR-250 and use SageTV software.
To change channels I use an Actisys IR-200L.

I bought the PVR-250, software and the Actisys all from Sage (Frey Technologies). Works great.
JB

#7 of 9 OFFLINE   George Monroy

George Monroy

    Stunt Coordinator

  • 141 posts
  • Join Date: Jan 03 2001

Posted June 24 2004 - 05:09 AM

Anybody?

#8 of 9 OFFLINE   John_Bonner

John_Bonner

    Supporting Actor

  • 667 posts
  • Join Date: Oct 25 2000

Posted June 24 2004 - 06:57 AM

I record Digital Cable by using the S-Video out from the cable box into my capture card's S-Video In.

I have a Hauppauge PVR-250 and use SageTV software.
To change channels I use an Actisys IR-200L.

I bought the PVR-250, software and the Actisys all from Sage (Frey Technologies). Works great.
JB

#9 of 9 OFFLINE   Peter Chen

Peter Chen

    Auditioning

  • 7 posts
  • Join Date: Feb 09 2004

Posted June 25 2004 - 01:55 PM

I record digital cable by routing the video/audio output from my receiver to my DVR. Select TV on the receiver, select input on the DVR, and hit record. Quality depends on the connection type you have to the DVR.


Back to Computers



Forum Nav Content I Follow