1. Guest,
    If you need help getting to know Xenforo, please see our guide here. If you have feedback or questions, please post those here.
    Dismiss Notice

Problem with Aura bass shakers

Discussion in 'Speakers' started by Richard Kim, Aug 5, 2006.

  1. Richard Kim

    Richard Kim Producer

    Joined:
    Jan 29, 2001
    Messages:
    4,389
    Likes Received:
    0
    I just bought two Aura Pro Bass Shakers, as well as a Dayton SA 70W Subwoofer amplifer from Parts Express. When I hooked one the bass shakers up to test it out, there was no vibration or shaking! I used a Y-splitter to connect RCA cables from my receiver to my subwoofer and the amplifer. I then used speaker wire from the left speaker out of the amplifer to connect with the bass shaker.
    I've tried just about everything (switched from left to right speaker out, adjusted the volume and frequency knobs on the amp, but still nothing! Can anyone here help with this problem?
     
  2. Chuck Bogie

    Chuck Bogie Second Unit

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Messages:
    397
    Likes Received:
    0
    The amplifier only has ONE output... That's the wires (or maybe you just have some ears on that one - I dismember) that are coming out the back/bottom... The left/right speaker outputs are for when you're feeding the thing a speaker-level signal. It cuts out the low end, and passes it to the sub, and sends the high end on to the speakers.

    Also, IIRC, those are 4 ohm devices, so you're going to want to wire 'em in series, for an 8 ohm load... That amp won't like 2 ohm load.
     
  3. Richard Kim

    Richard Kim Producer

    Joined:
    Jan 29, 2001
    Messages:
    4,389
    Likes Received:
    0

    Got it. I connected the bass shakers to the wires in the back of the amp, and it works! Thanks.
     

Share This Page