1. Guest,
    If you need help getting to know Xenforo, please see our guide here. If you have feedback or questions, please post those here.
    Dismiss Notice

Dish811 progressive 480P

Discussion in 'Playback Devices' started by DarrinH, Sep 29, 2005.

  1. DarrinH

    DarrinH Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2000
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    I have a Sony XBR400 and I was wondering if anyone knew if it was possible to deactivate the progressive scan output of the DISH 811. The picture looks very blurry on my Sony and I think it is because the 811 doubles the horizontal lines on top of my TV line doubler doing the same thing.
     
  2. John Garcia

    John Garcia Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 1999
    Messages:
    11,572
    Likes Received:
    23
    Location:
    NorCal
    Real Name:
    John
    DRC is not available when a progressive signal is present, so your TV should not be reprocessing it. Check the settings on your STB and TV. Have you done a basic calibration of the set using something like VE, DVE or Avia?
     
  3. DarrinH

    DarrinH Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2000
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    Yes, I have calibrated the set using Avia with service menu manipulation as well. You say it is not available, that makes it sound like it is a choice through the menu. I have no choice to turn the DRC on or off. For standard def stuff there is no choice but 480p in the menu of the 811.
     
  4. John Garcia

    John Garcia Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 1999
    Messages:
    11,572
    Likes Received:
    23
    Location:
    NorCal
    Real Name:
    John
    I'm not familiar with your particular set, but DRC should have a toggle between modes and one of them is interlaced, which is essenitally off - not from the menu though. With my set, DRC is a button on the remote only. Like I said though, when feeding a progressive signal, the DRC is automatically disabled for that input.

    Sorry, can't help you with the sat box. You might check around for forums that deal specifically with Dish network.
     
  5. DougRuss

    DougRuss Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2001
    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Have you tried Check ON the 1080i box in the 811 Menu ?

    You have choices there: 1080i
    720p
    480p
     
  6. DarrinH

    DarrinH Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2000
    Messages:
    305
    Likes Received:
    0
    I need to disable the progressive scan of 480P in the 811.
    If I turned on the 1080i I would see the vertical compression kick in and my image would be smaller with bars on the sides as well.
    I want an output of 480i.
     
  7. DorianBryant

    DorianBryant Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2004
    Messages:
    1,555
    Likes Received:
    0
    Then you need to use s-video. I have a sony 46" widescreen and when you input 480p or 1080i by either component or DVI you cannot use DRC. If you use s-video or composite with the 811-then you will get 480i. you can use s-vid and DVI at the same time as the 811 puts out both signals simultaneously. Toggle back and forth with the tv input button.
     
  8. Chris Tedesco

    Chris Tedesco Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    421
    Likes Received:
    0
    Well holy smoke! After two years of looking for this same thing, somebody finally solves it!

    Thanks guys! I can't believe I never tried this!

    I have the same receiver (811) and have been trying to get a full screen on my TV set when it is not displaying a true high def channel.

    S-Video solves the issue.

    Ha![​IMG]
     

Share This Page