YouTube uploads via iMovie question

Discussion in 'Apple' started by Ted Todorov, Sep 13, 2013.

  1. Ted Todorov

    Ted Todorov Cinematographer

    Joined:
    Aug 17, 2000
    Messages:
    2,960
    Likes Received:
    22
    Anyone do it? I uploaded a video yesterday (this one, if anyone cares: ) -- everything worked great, I go an alert from iMovie that the upload was successful and shortly an email from YouTube acknowledging it as well.

    Today, I tried uploading another piece from the same concert -- no alert or error from iMovie, no acknowledgment from YouTube, nothing on the site. A couple of hours later, I tried again -- nothing. iMovie has a progress bar that it is being uploaded, the progress bar ends, and...

    Bizarre. Should I just reupload via Safari directly to the website, or wait for YouTube because ...???

    Advice appreciated!
     
  2. Steve Tannehill

    Steve Tannehill Ambassador

    Joined:
    Jul 6, 1997
    Messages:
    5,550
    Likes Received:
    214
    Location:
    DFW
    Real Name:
    Steve Tannehill
    I've never had it stall like that. I don't get emails from YouTube, though, just the pop-up from iMovie that the upload has completed.

    You can go to your YouTube profile and maybe see if it is uploaded there.
     
  3. DaveF

    DaveF Moderator
    Moderator

    Joined:
    Mar 4, 2001
    Messages:
    17,370
    Likes Received:
    1,335
    Location:
    One Loudoun, Ashburn, VA
    Real Name:
    David Fischer
    I tend to upload from the website, since google's two-step authentication makes it confusing to get iMovie connected to YouTube. I have uploaded from iMovie, and not had it stall, though.
     
  4. Ted Todorov

    Ted Todorov Cinematographer

    Joined:
    Aug 17, 2000
    Messages:
    2,960
    Likes Received:
    22
    So it was some bizarre, presumably iMovie's fault glitch that went away after restarting iMovie -- but uploading the video via Safari worked and uploading subsequent videos via iMovie work. If anyone encounters a similar problem, just drop and restart iMovie.
     

Share This Page