Subwoofer doesn't work...??

Discussion in 'Speakers' started by $L1ckr4y, Jan 3, 2009.

  1. $L1ckr4y

    $L1ckr4y Auditioning

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    So thank God, I finally received my subwoofer last night. It was the proudest moment of my life [​IMG] . However, after hooking it up with my yamaha RX-V595a receiver, I can't get any NO sound out of my subwoofer. I hooked them up properly, I activate the subwoofer channel on my subwoofer, turned it up the volume level to 5, and the power light on subwoofer lit up. FYI: i have BIC active subwoofer 12". One thing that i'm not sure though, since I was lazy to go to Radioshack to get some RCA subwoofer cable, I used the regular RCA cable ....like the red and white ones. Is there a difference between RCA subwoofer cable and RCA audio (red and white) cable....??? I'm sorry guys, i'm a total newbie when it comes to this home theatre stuff. PLease help, I really want to get my subwoofer started [​IMG].
     
  2. troy evans

    troy evans Screenwriter

    Joined:
    Jul 2, 2005
    Messages:
    1,294
    Likes Received:
    0
    Did you go into the Yamaha receivers menu and select the subwoofer "Yes" setting in speaker settings section?
     
  3. Robb Roy

    Robb Roy Supporting Actor

    Joined:
    Jul 15, 2002
    Messages:
    711
    Likes Received:
    0
  4. $L1ckr4y

    $L1ckr4y Auditioning

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    nvm guys, but thanks anyways i found out what was wrong with it. lets just i'm a dumb idiot by not turning the power ON [​IMG] ....
     

Share This Page