Samsung 6400 Series Smart TV

Discussion in 'Displays' started by Walt H, Jul 4, 2013.

  1. Walt H

    Walt H Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 5, 2000
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    I have a 6400 series Samsung Smart TV connected to a settop cable box via HDMI and also connected to a Yamaha RX-A820 A/V Receiver. All connections are HDMI. In the TV menu>sound>digital audio out the Dolby Digital and DTS options are not available only PCM and DTS Neo:2.5 are available. I have the newest HDMI cables which I thought is supposed to carry the Dolby Digital signal as well has High Def video. Why are the Dolby Digital and DTS options greyed out and not available?
     
  2. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    898
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    Broadcast doesn't support DTS.

    But is the STB connected to the AVR first, then the TV...or...

    To the TV then the audio to the AVR?
     
  3. Walt H

    Walt H Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 5, 2000
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    I have the HDMI cable coming from the STB to the AVR and HDMI OUT from the AVR to the TV.
     
  4. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    898
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    So, what sound are you having problems with?

    STB sound?
    Smart feature sound from the TV?
     
  5. Walt H

    Walt H Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 5, 2000
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    The receiver sound is indicating PCM rather than Dolby Digital.
     
  6. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    898
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    From what?

    TV via Smart features?
    The STB?

    What?
     
  7. Walt H

    Walt H Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 5, 2000
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Problem solved. It was a bad HDMI cable. Thanks for all your help.
     

Share This Page