No Color Using Component Cable Connections?

Discussion in 'Accessories, Cables, and Remotes' started by AllanP, Dec 29, 2012.

  1. AllanP

    AllanP Extra

    Joined:
    Mar 7, 2000
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I just updated my "older" system by replacing the "S" video connections with new "component" connections, going from my Pioneer DVL-919 to the Marantz SR-18 and out to a 51" Samsung Plasma TV. Sound, clarity, etc. is all good but NO COLOR, just B&W! Can anyone advise what the problem may be? I am not an expert by any means so all help will be appreciated. Thanks in advance!
     
  2. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    899
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    Have you changed it from RGB to YCrBr?
    It might be the other way...
    But...Component can carry both...but your display doesn't necessarily understand both...
     
  3. SonicSC

    SonicSC Extra

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    It's easy to get those RCA cables plugged into the wrong spots. To start, make sure you've got the 3 video component cables (green, blue and red) going into the matching jacks, and nothing into the yellow composite jack. Then make sure you've selected the correct input - component - on your TV. I know that seems basic, but if that's all correct, let me know, and I'll see if I can't help further.
     
  4. SonicSC

    SonicSC Extra

    Joined:
    Dec 29, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Sorry, I didn't see your reply before I posted mine. Sounds like we're both thinking the same thing.
     
  5. AllanP

    AllanP Extra

    Joined:
    Mar 7, 2000
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Hello all! Thanks for your replies. I did something I should have done 'initially' - I located the instruction manual for the DVL-919 and after "searching" I found out how to access the confusing "menu" to switch the output from "S" video to "component!" For sure, given current systems, this is not exactly a user friendly device and the instructions . . . well, you know! Anyway, I have color now. . . hooray! Now all I have to do is convert my Beta & VHS tapes to DVD and I'll be all set! :P
     

Share This Page