Newsgroups

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Adam Sanchez, Sep 17, 2001.

  1. Adam Sanchez

    Adam Sanchez Supporting Actor

    Joined:
    Oct 4, 1999
    Messages:
    903
    Likes Received:
    1
    Hey all
    I have a little problem and I was hoping someone might be able to help me. I go online though my Step Dad's Cable connection. We use Sygate and share the connection that way. I am trying to setup Outlook to search newsgroups on our cable service, which is AT&T @home. On his computer I simply have to put the news server as "news" and it works fine. But my computer being the secondary makes it a little harder.
    When I make a news account on my own Computer, what can I put for the news server so it knows to route to his Computer and then online? Or can it be done at all?
    Thanks
    ------------------
    "Uh-oh."
    "Don't tell me, we're about to go over a huge waterfall?"
    "Yep."
    "Sharp rocks at the bottom?"
    "Most likely."
    "....Bring it on."
    My DVD List
    Home Theater Site
     
  2. Joel Mack

    Joel Mack Cinematographer

    Joined:
    Jun 29, 1999
    Messages:
    2,317
    Likes Received:
    0
    It's been awhile since I've used SyGate and my memory is fuzzy, but it shouldn't be any different. Are you saying you tried just using "news", and it didn't work? How about the full name of the news server (ie. news.wherever.com)?
    ------------------
    "The internet is a place where people from all over come together to
    bitch about movies and share pornography."
     
  3. Steve Kramzer

    Steve Kramzer Stunt Coordinator

    Joined:
    Sep 2, 2001
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    if you are just trying to find out the name of the server, then thats easy. first, if you have main connectnion running through a router (and by the sound of your msg you do), unplug it from there and plug the line straight into one of your computers. from there assuming your running windows go to the dos command windows if you're running win98,me etc or the command prompt if you're running 2k. then type dns news. it should show you the ip of the news server. by the way, you shouldn't use outlook for newsgroups, its a pos. get a real newsgroup program like free agent.
     
  4. Adam Sanchez

    Adam Sanchez Supporting Actor

    Joined:
    Oct 4, 1999
    Messages:
    903
    Likes Received:
    1
    Yeah I am trying to just get the news server address but I can't seem to find it. I tried putting just "News" when it asks for the NNTP server but it doesn't work. My only guess is it isn't working because I am on the secondary Computer.
    I actually have Free Agent. Just trying to get Outlook to work first and then I'll switch to it. I didn't understand that command to find the news dns. I can just look up the address on the main computer... but how do I do it?
    Thanks again.
    ------------------
    "Uh-oh."
    "Don't tell me, we're about to go over a huge waterfall?"
    "Yep."
    "Sharp rocks at the bottom?"
    "Most likely."
    "....Bring it on."
    My DVD List
    Home Theater Site
     
  5. Steve Kramzer

    Steve Kramzer Stunt Coordinator

    Joined:
    Sep 2, 2001
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    heh, sorry I kinda mixed up dos commands with my irc commands ;p . anyway once you have the dos windows or command window open, type "ping news" (w/o the quotes) that will give you the ip of the newsgroup server. actually I think setting up a ng server is alot easier in agent that outlook...but then again I hate outlook so whoknow [​IMG]
     

Share This Page