New Member, Huge Problem

Discussion in 'AV Receivers' started by cottcott, Jul 10, 2009.

  1. cottcott

    cottcott Auditioning

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello everyone,

    I just bought the Yamaha HTR-5890 used on eBay. It's in great shape. My big problem is that I can't get any sound or power to come out of my Onkyo SKR-530 subwoofer. All the other speakers work great, just no juice from the sub. Am I doing something wrong? Perhaps with the settings. So frustrating!
    Edited by cottcott - 7/11/2009 at 01:25 am GMT
     
  2. EarleD

    EarleD Supporting Actor

    Joined:
    Aug 27, 2000
    Messages:
    733
    Likes Received:
    3
    Is the subwoofer turned on in the speaker setup menu on the reciever?
    Are your speakers set to small?

    Let us know

    Earle
     
  3. cottcott

    cottcott Auditioning

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Yes, I checked all of that stuff. Is it possible that the receiver doesn't recognize the sub? Perhaps a different sub will be necessary, or cord maybe? I know the cord works because when I tap my finger on the end, the sub lights up. It's just that the receiver will not recognize it, even in test mode. All speakers but the sub function.
     
  4. David Willow

    David Willow Babbling Idiot
    Supporter

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Messages:
    2,280
    Likes Received:
    142
    Location:
    Mechanicsburg, PA
    Real Name:
    Dave
    Make sure the sub is plugged into the "sub out" not the input. Most likely the color will be purple.
     

Share This Page