Integra/Onkyo Auto Detecting

Discussion in 'AV Receivers' started by Mike Huber, Sep 27, 2004.

  1. Mike Huber

    Mike Huber Agent

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I have a Integra dtr5.3 and comcast digital cable box. Using a optical cable from the box to my video 3 input. When i first got the digital cable the HD channels would auto detect the Dolby Digital sound. Now I cant get the DD anymore. I think my little brother might have messed with something but i cant seem to figure it out. Does anyone have any idea what to check for in my receiver settings?
     
  2. Kernel X

    Kernel X Extra

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Hey Mike, try going into your set-up menu. Try changing your digital input to "digital", or if it is already on "digital", try changing it to "automatic". You may also have more than one input associated with your optical cable. Make sure your digital inputs are assigned to their proper devices. Good luck!
     
  3. Mike Huber

    Mike Huber Agent

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Yea i tried everything i could think of. I think the auto detecting for my video 3 broke or something. It works when i play a dvd in detecting but not when im watching tv. GRRRRR
     
  4. Jeremy Anderson

    Jeremy Anderson Screenwriter

    Joined:
    Nov 23, 1999
    Messages:
    1,049
    Likes Received:
    0
    I had the same problem, but it was an issue with the Comcast box. Go into the audio menu and set it to ADVANCED, NONE for compression, and STEREO. That's what brought my surround back, though I couldn't tell you why.
     
  5. Mike Huber

    Mike Huber Agent

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Jeremy thank you so much. I cant beleive thats what the problem was. Man i was puzzled for the longest time. Thanks again.
     

Share This Page