Denon receiver switches off while connecting a wire

Discussion in 'Beginners, General Questions' started by harikulaseka, Feb 18, 2013.

  1. harikulaseka

    harikulaseka Auditioning

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi All, I have my basement pre-wired and I was connecting the wires to the speakers and the receiver. I started off with the surround and center, no problem until now. When I started connecting the front, receiver keeps switching off when I connect one of the wires, The other wire (Front Left) didn't have a problem. The same receiver I had connected with Polk satellite speakers no problem. The problem is occurring with the paradigm speakers. Any suggestions/ideas why I have this problem.
     
  2. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    899
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    Cause you are doing this with the AVR on...quit doing that.
     
  3. harikulaseka

    harikulaseka Auditioning

    Joined:
    Feb 18, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    First time the receiver switched off, I connected the wire and then switched ON still same problem.
     
  4. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    899
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    What Paradigm? They only make 60 different speakers...not counting their subs and centers. Which model Denon? I ask cause it matters. And you are supposed to dis/connect speakers(and everything else) with the AVR "off" and unplugged from the wall anyway.
     

Share This Page