Can't get subwoofer to play on my H/K 525

Discussion in 'AV Receivers' started by Dom P, Jun 19, 2004.

  1. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I'm wondering if I hooked something up wrong. I don't see how though since there is only one place to connect the subwoofer to. Do I have to turn on the sub in some menu? Speakers work fine.
     
  2. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I'm wondering if I hooked something up wrong. I don't see how though since there is only one place to connect the subwoofer to. Do I have to turn on the sub in some menu? Speakers work fine.
     
  3. StephenHa

    StephenHa Second Unit

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    well it's possible the sub volume is down in the setup menu, does the sub amp have an auto turn on circuit? maybe it's not detecting try turning it constant on
     
  4. StephenHa

    StephenHa Second Unit

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    well it's possible the sub volume is down in the setup menu, does the sub amp have an auto turn on circuit? maybe it's not detecting try turning it constant on
     
  5. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    There is a power ON/OFF at the back, that's about it. The light is ON indicating power. I went through all the menus dealing with speakers/subs/crossovers, and I don't know why the sub is not turning on.

    I am pretty sure it's the receiver cause the sub goes into stand-by when there is no signal present for 15min and it just went into stand-by.

    I changed the speakers to small. I tried all kinds of settings and no sound.
     
  6. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    There is a power ON/OFF at the back, that's about it. The light is ON indicating power. I went through all the menus dealing with speakers/subs/crossovers, and I don't know why the sub is not turning on.

    I am pretty sure it's the receiver cause the sub goes into stand-by when there is no signal present for 15min and it just went into stand-by.

    I changed the speakers to small. I tried all kinds of settings and no sound.
     
  7. Wayne Ernst

    Wayne Ernst Cinematographer

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    2,588
    Likes Received:
    0
    Dom,

    With the H/K, you'll have to define the sub. I remember running into this before. Under the "speaker setup" menu, the subwoofer should be set to Sub (LFE). This should be on page 23 of your manual. Check your settings and see what they are set to using this page in the manual.
     
  8. Wayne Ernst

    Wayne Ernst Cinematographer

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    2,588
    Likes Received:
    0
    Dom,

    With the H/K, you'll have to define the sub. I remember running into this before. Under the "speaker setup" menu, the subwoofer should be set to Sub (LFE). This should be on page 23 of your manual. Check your settings and see what they are set to using this page in the manual.
     
  9. Robb Roy

    Robb Roy Supporting Actor

    Joined:
    Jul 15, 2002
    Messages:
    711
    Likes Received:
    0
    Dom,

    What have you tried to listen to? If only the DVD player, you might want to check your settings there, too.

    -Robb
     
  10. Robb Roy

    Robb Roy Supporting Actor

    Joined:
    Jul 15, 2002
    Messages:
    711
    Likes Received:
    0
    Dom,

    What have you tried to listen to? If only the DVD player, you might want to check your settings there, too.

    -Robb
     
  11. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Wayne, I tried your setup and still nothing.

    Robb, I only used the DVD player so far, but just tried the TV and same thing.
     
  12. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Wayne, I tried your setup and still nothing.

    Robb, I only used the DVD player so far, but just tried the TV and same thing.
     
  13. Drew_W

    Drew_W Screenwriter

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    0
    I assume you're using a test signal that has a definite LFE source.
     
  14. Drew_W

    Drew_W Screenwriter

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    0
    I assume you're using a test signal that has a definite LFE source.
     
  15. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Does LOTR have it?
     
  16. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Does LOTR have it?
     
  17. Drew_W

    Drew_W Screenwriter

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    0
    I'd try something like Avia.
     
  18. Drew_W

    Drew_W Screenwriter

    Joined:
    Jul 2, 2003
    Messages:
    1,718
    Likes Received:
    0
    I'd try something like Avia.
     
  19. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I changed the crossover for the sub and ran it at many different points and still nothing. It's not just LFE.

    I'm starting to think that either my sub is not working or the sub circuit in my receiver. I might have to get a hold of working components and test each. Maybe even try a different cable.
     
  20. Dom P

    Dom P Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I changed the crossover for the sub and ran it at many different points and still nothing. It's not just LFE.

    I'm starting to think that either my sub is not working or the sub circuit in my receiver. I might have to get a hold of working components and test each. Maybe even try a different cable.
     

Share This Page